Социални Мрежи
КОЛИЧКА 0
продукта
Количката е празна
Каталог
  • Начало /
  • Новини /
  • Бяла кухня с дървен плот: Идеи за обзавеждане на модерен и естетичен интериор

Бяла кухня с дървен плот: Идеи за обзавеждане на модерен и естетичен интериор

19 юни 2022
Бяла кухня с дървен плот: Идеи за обзавеждане на модерен и естетичен интериор

Бяла кухня с дървен плот е най-популярният съвет за обзавеждане през последните няколко сезона. Блогъри, известни личности, но и традиционни домакини обичат да прибягват до тази опция. Комбинацията от бяло и дърво подхожда на почти всеки интериор. Също така изглежда страхотно в кухни, отворени към всекидневната, кухни без прозорци и големи семейни кухни. Какъв е най-добрият начин да украсите бяла кухня с дървен плот, за да я направите елегантно и естетическо пространство? Ето няколко съвета как да направите това.

Бяла кухня с дървени елементи вече се превърна в класика. Това решение може да се намери в много нови и реновирани къщи. Домакините, но и интериорните дизайнери много харесват тази връзка.

Защо тази комбинация е толкова популярна? Харесвате ги, защото:

  • тя е доста универсална
  • лесно можете да намерите аксесоари за нея,
  • наподобява скандинавския стил, който обичаме.

Бялото и дървото придават на кухнята лек минимализъм, уют и топлина, но също така допринасят за това, че това е визуално увеличаване на интериора. Въпреки това, за да можете да се възползвате пълноценно от бяла кухня с дървен плот, трябва да използвате няколко съвета и трика при настройката.

РАЗЛИЧНИ ФАСЕТИ НА БЯЛА КУХНЯ

Бялата кухня е стандартен дизайн. Поради тази причина кухнята може да бъде настроена по различни начини и също така можете да й придадете различни характери. В момента най-често срещаният избор е модерна бяла кухня с дървен плот. За да изглежда кухнята малко по-модерна, можете да използвате различни трикове. Един от най-лесните начини е използването на шкафове с гланцови фасади, които допълнително са запазени в геометрични форми. Хората, които харесват минимализма и суровия декор, могат да комбинират бяла кухня с висок гланц с дървен плот с аксесоари и аксесоари от стъкло, камък и метал.

Алтернативата е уютна и топла кухня направо от къщата на нашите баби. Там намираме матови мебели, украсени с декоративни дръжки, керамични плочки с флорални мотиви и декорации в провансалски стил.

ДЪРВЕН ПЛОТ ЗА БЯЛА КУХНЯ

Характерът на бяла кухня с дървен плот се определя не само от вида на мебелите и аксесоарите, но и от вида на използвания плот. За направата на дървени плотове най-често се използват дъб, ясен или бук.

Можете да разполагате с бяла кухня както с тъмен, така и със светъл работен плот - в зависимост от индивидуалните предпочитания и собствения ви естетически усет. И тъмните, и светлите плотове изглеждат страхотно в комбинация с бяла боя.

КАКВИ СТЕНИ КЪМ БЯЛА КУХНЯ С ДЪРВЕН ПЛОТ

Ако търсите отговора на горния въпрос, можете да кажете: всякакви неща. Бялата кухня изглежда страхотно в комбинация с традиционни плочки, магнитна боя и тухла.

Все по-често обаче срещаме бели кухни със стени, подобни на дърво, като самия плот.Това означава, че дървото, което изгражда плота, се пренася в пространството между горния и долния шкаф. Това е изключително благодарен аранжимент, който необичайно затопля интериора. Използва се главно в кухни в английски и скандинавски стил.

Хората, чиято бяла кухня трябва да придобие по-суров, по-минималистичен или по-индустриален вид, могат да използват метро плочки, ретро плочки, тухли и архитектурен бетон между горните и долните шкафове. Белите кухненски мебели и дървените плотове също ще изглеждат добре в компанията на бели стени, боядисани с обикновена боя за кухнята.

В малка бяла кухня с дървен плот си струва да използвате няколко трика по стените, които допълнително ще увеличат визуално пространството. Затова се препоръчва да завършите стените с огледала или прозрачно стъкло.

КОИ МАТЕРИАЛИ ДА ИЗБЕРЕТЕ?

В кухнята с дървен плот дървото е и най-популярният избор за довършване на подовете. Може да бъде под формата на традиционни, естествени дъски, плочи или плочки, имитиращи дървен под. Всяко решение е добро, но е важно ефектът на дървото да се запази на това ниво.

Най-добре е да изберете дърво, което е подобно на дървото, използвано за плота. Всичко е свързано с оттенъка, но и за разстоянието между годишните пръстени. Препоръчваме смели и експериментални дизайнери да комбинират различни видове дърво и техните цветови тонове. Едно от най-интересните решения е бяла кухня с дървен плот и сив под.

УРЕДИ В КУХНЯ С ДЪРВЕН ПЛОТ

Едно от предизвикателствата при обзавеждането на бяла кухня с дървен плот е изборът на подходящия цвят за уредите. Обикновено човек веднага си мисли за бял хладилник, бяла печка или бяла съдомиялна машина. Интериорните дизайнери обаче предполагат, че нищо не пречи да съчетаете белите фасади със сиви или стоманени уреди или дори да направите крачка по-далеч и да заложите на черни уреди.

Същото важи и за мивката. Поради универсалния характер на кухнята с дървения плот, не е задължително мивката да е бяла. Моделите на Твоят Стил в бежово, сиво или черно са също толкова добре представени. В Instagram можете да видите как се представя бяла кухня с дървен плот. Дървеният плот се асоциира от нашите клиенти с кухненски мебели и домакински уреди от различни нюанси.

Бялото кухненско обзавеждане в комбинация с дървен плот е подходящо за различни интериорни дизайни. Въпреки че не всички са съгласни, това съоръжение не е предназначено само за модерни кухни. Тази комбинация също е чудесен начин да подредите класическа кухня или скандинавски или английски стил. Дървото внася топлина и уют в кухнята, докато бялото прави стаята да изглежда по-голяма, по-естетична и спретната.