Социални Мрежи
Каталог

Баня в Индустриален стил във вашия дом

25 февруари 2024
Баня в Индустриален стил във вашия дом
Индустриалният стил се създава, когато големи индустриални халета започват да се адаптират за жилищни цели. Въпреки че декорирането на баня в този стил е голямо предизвикателство, ако следвате няколко правила, можете да се справите много добре. Въпреки че обикновено банята не е нито голяма, нито висока, правилният подход към нея ще ви помогне да постигнете индустриален ефект.

Какво е индустриален стил

Основно е бетонно сиво. Макар и да изглежда, че цветът е студен и безинтересен, с правилните аксесоари можете да разчупите този ефект и да го подредите в индустриален стил. Сивите плочки или цвета на домашните инсталации са идеални за този стил. Медта и бронзът ще работят еднакво добре в тази роля. Алтернатива на сивото ще бъде цветът на ръждиво-оранжева тухла, кремав цвят, а за смелите - тъмен графит или дори черен.
 
Индустриалният стил също означава широко разбран минимализъм и простота. Вместо ултра модерен смесител за мивка, по-добър избор ще бъде двукранов в злато, мед или месинг. Ъгловатите форми също ще подчертаят индустриалния стил на интериора на банята повече от деликатните, заоблени форми. Индустриалният стил е по-строг и оскъден на ефектни аксесоари. Но това е неговият уникален чар.
 

Индустриално осветление за баня

Тъй като в индустриалната баня преобладават сиви, графитни, тухлени и дори черни елементи, струва си да се обмисли такова разположение в добре осветена стая. Ако имаме ограничен брой прозорци и все още харесваме този стил, нека се погрижим в банята ни да има много изкуствена светлина. Освен това осветителните тела трябва да бъдат избрани така, че да пасват на подредбата. Примери за това са имитации на фабрични лампи или тръби в бетонни цветове, които са модерни през този сезон. Самата крушка също ще се впише идеално в нашата аранжировка.
 
Ако банята има прозорци, не се страхувайте да ги оставите без завеси.
 

Мебели за баня в индустриален стил

И тук може да възникне проблем. Влизайки в магазин за мебели за баня обикновено получаваме красиво изработени, модерни шкафове. Може би ще намерим някои в най-простата форма и в правилния цвят, но няма да е „то“. Ако искаме нашата баня да бъде наистина индустриална, нека опитаме някои местни магазини за разпродажби или оборудване за работилници. Със сигурност ще има мебели и аксесоари, които идеално ще паснат на нашия индустриален интериор. Нека подбираме мебели разумно, защото индустриалният стил означава, че твърде малките мебели ще изглеждат миниатюрни в банята ни. Направете ги малко по-големи. Индустриализмът се характеризира с широко разбиран минимализъм в аксесоарите, поради което банята ни в този стил изглежда оптически по-голяма, отколкото е в действителност.
 

Аксесоари за баня в индустриален стил

Както вече споменахме, колкото по-малко добавки, толкова по-добре. Ако искаме да подчертаем уникалността на нашата баня или да разчупим сивотата, нека използваме тръби. Да оставим сифона да се вижда в медния умивалник и да изберем свободно стояща тоалетна с т. нар. „ученическа чанта“ (вместо модерните, вградени). Нека огледалото да е голямо в скромна рамка, например дървена. Дървото в правилните количества също се вписва идеално в този стил. Можете лесно да се опитате да изберете огледало във възможно най-скромната обстановка. Ако харесвате растения в банята, поставете зелено цвете върху табуретка от „износено“ дърво. Избягвайте изискани елементи в аранжировката си. Нека всички те бъдат възможно най-прости и сурови. С тази комбинация индустриалният ефект на банята е гарантиран.
 

Добре е да се знае

Индустриалните метали, бетон, сиво, черно и тухли не могат да запълнят цялата къща, защото вместо уютно място на земята ще получим стара фабрика. Затова си струва да поискате минималистични аксесоари, които ще оживят стаите. Това могат да бъдат плетени кошници или ефектни, големи цветя като палма или фикус. Интересни капаци за саксии и кутии за дребни предмети също ще оживят малко нашата индустриална къща.
 
Също така е добре да знаете къде точно живеете. Колкото и смешно да звучи, тази информация играе съществена роля в разходите. Ако живеем в многофамилна къща, не е нужно да се притесняваме за закупуването на тухлена облицовка за стените на банята. Ако живеем в жилищен блок, предпочитаме бетонно сивите цветове и те трябва да са нашата отправна точка.
 
В индустриалния стил смелите могат смело да оставят неравномерни мазилки и черни цветове. С подходящо осветление ефектът ще е зашеметяващ.Освен това умивалникът е поставен върху дебела, стара имитация на дъска и с видим меден сифон.
 
Създаването на индустриален стил отнема доста време и изисква подходящи съображения. Трябва да планирате всичко добре и да комбинирате правилно елементите. Ако са твърде много, цялата концепция ще загуби ефекта си и ще се получи сив каша. Струва си да разгледате предложенията и методите на подреждане. Въпреки че изглежда, че създаването на баня в сиво антре не е трудно, на практика ситуацията е съвсем различна. Всеки елемент от индустриалната баня трябва да бъде внимателно обмислен и тогава ще получим банята, която желаем.