Социални Мрежи
КОЛИЧКА 0
продукта
Количката е празна
Каталог

5 Идеи за Повече Пролетно Настроение в Кухнята

20 февруари 2022
5 Идеи за Повече Пролетно Настроение в Кухнята

ДОБАВЯТЕ МАЛКО ЦВЯТ В КУХНЯТА

Внесете малко живот в кухнята, като включите пролетни цветове. Златни, зелени, сини или оранжеви тонове се съчетават много добре с пролетния интериор. Достатъчни са един или два елемента в ярък енергичен нюанс.

Ако искате да усетите атмосферата на пролетта в кухнята, помислете за закупуване на цветни саксии, вази или столове. Можете също да допълните кухнята с цветни скимери, дъски за рязане, чинии и чаши и съдове. Добавете към това кухненски текстил в пролетни шарки или цветове и метаморфозата е пълна.

СВЕЖИ ЦВЕТЯ

Няма нищо по-пролетно от свежите цветя. Лалета, нарциси или зюмбюли внасят нотка свежест и ярко слънце вътре. Празните кухненски первази или пространството до мивката могат да бъдат украсени с цветя в саксии или стъклени съдове. С аромата си те ще ви напомнят за предстоящата пролет.

Освен саксийни цветя, букетите също вървят много добре в кухнята. Изберете монохромна композиция или комбинирайте няколко вида цветя в букет. За украса на кухнята можете да използвате и клонки от бреза или кресон.

БИЛКОВА ГРАДИНА В КУХНЯТА

Ако никога не сте засаждали пресни билки в кухнята, началото на пролетта е чудесно време да започнете. Билковата градина е не само страхотна декорация, но и основна съставка на всеки готвач. Изпълва интериора на кухнята с питателен зелен цвят и интензивен аромат, като същевременно придава на ястията уникален вкус. Най-често срещаните растения, които растат в градината с билки на закрито, са мента, босилек, маточина и розмарин. Ако знаете как да се грижите за растенията, можете също да отглеждате по-предизвикателни билки или дори зеленчуци във вашата билкова градина.

ПОЧИСТВАЙТЕ КУХНЯТА, ДОКАТО БЛЕСНЕ

Няма нищо по-пролетно от почистването. Основното почистване на кухнята след зимата е идеален начин да създадете пролетна атмосфера вътре. Така че измийте прозорците, избършете праха, почистете шкафовете и подредете кухненските прибори. Уверете се, че стаята е добре проветрена. Свежият и чист интериор е есенцията на пролетта.

ПРОЛЕТ DIY

Не всички декорации трябва да се купуват в магазина. Можете да направите много сами. За няколко минути можете да направите свои собствени декорации за прозорци от бутилки или колби.

Ако DIY не ви харесва, можете да си купите специални стикери с цветя или пеперуди в тях. Те могат да бъдат залепени на прозорец или кухненски шкафове.

Пролетният климат може да бъде въведен и чрез закрепване на цветни закопчалки или изкуствени цветя към завесите. Можете също да ги фиксирате по такъв начин, че в кухнята да влиза много повече слънчева светлина.

Вече сме готови за пролетта. А Вие ?